Column Karin Schut: 2019, een jaar met een sterker team en relevantere data

Column Karin Schut: 2019, een jaar met een sterker team en relevantere data

Directeur VINEX

2019 belooft een bijzonder jaar voor NOBO te worden. De partnership met KANTAR wordt voorgezet en de vooruitzichten zijn goed. Het wordt een jaar waarin VINEX, SKO, NLO en NOM samenwerken aan het uitdagende crossmediale bereiksonderzoek TMAM. Daarnaast ontwikkelen we ons NOBO-onderzoek verder door om meer relevantie te bieden, met nieuwe toepassingen, ook voor nieuwe gebruikers.

Belang van tagging en census

Censusdata zijn in het digitale domein niet meer weg te denken. Binnen NOBO spelen tag-based censusdata een belangrijke rol. Er komen nieuwe bronnen beschikbaar en de ontwikkelingen bij websites en apps staan niet stil. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen bij tagging en meting. Expertise, monitoring en kwaliteitscontrole zijn daarom voortdurend aandachtspunten.

Nieuw teamlid

Om die redenen hebben we het NOBO-team versterkt met een specialist op dit gebied. Voor veel digitale publishers is het een vertrouwde naam: Andries de Jonge. Andries is vanaf het begin bij NOBO betrokken geweest en zal weer een prominente rol gaan spelen. Hij wordt verantwoordelijk voor tagging, onder meer bij implementatie en controles. Andries zal daarom de contactpersoon zijn voor vragen hierover. Hij zal binnenkort een Taskforce formeren om vroegtijdig de tagging-issues te tackelen.

Vaste waarden

Martijn Brinkhoff blijft bij NOBO betrokken en zal zich in zijn rol als research manager richten op de data en output. Hij werkt hiervoor nauw met Andries en KANTAR samen. Martijn blijft contactpersoon voor vragen over de data, rapportages en merken. Hij is het aanspreekpunt voor vragen over de interpretatie van cijfers, over software en het uitvoeren van analyses.

Marlou Nelen zal net als in de afgelopen jaren secretariële ondersteuning bieden, terwijl Erik Grimm de communicatie vanuit VINEX-bestuur zal verzorgen. Tot slot blijf ik zelf natuurlijk betrokken en verantwoordelijk als directeur van VINEX.

Ik wens je een jaar toe met veel waardevolle insights!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.