Websites en apps

UITLEG

Websites en apps

NOBO rapporteert het internetgedrag op alle digitale platforms. Van vast én mobiel internet en van web én app. Zowel iOS- als Android-devices zijn in de meting opgenomen.
GETAGD
De twintig participanten vertegen-woordigen het overgrote deel van de online advertising markt. Zij hebben hun sites en apps van tags voorzien. De touchpoints worden op die wijze in de metingen zichtbaar.
UNTAGD
Om een volledige afspiegeling van de markt te bieden, zijn ook de global brands in kaart gebracht. Hiervoor heeft NOBO een speciale module aan het onderzoeksdesign toegevoegd. Via imputatietechniek worden de verschillende databronnen naadloos met elkaar verbonden.
COMPLEET
Om het online speelveld volledig in beeld te brengen moet de meting zowel websites als apps omvatten. Van mobiele devices worden zowel de iOS- als de Android-varianten gemeten. Onderzoeksbureau KANTAR TNS zorgt ervoor dat het internetten op gedeelde devices (tablets) aan de juiste gebruiker wordt toebedeeld
ONTDUBBELD
Bereik van smartphone, tablet, PC en laptop is separaat in de data opgenomen. De devices kunnen desgewenst ook als ontdubbeld totaal worden gerapporteerd.