Voor consumenten

VINEX

Voor consumenten

VINEX is een stichting waarin uitgevers van digitale media samenwerken om inzicht te krijgen in betrouwbare online kijk- en bereikscijfers van deelnemende omroepen, websites en apps. Hiervoor wordt het Nederlands Online BereiksOnderzoek (NOBO) uitgevoerd.

METEN VAN ONLINE GEDRAG

Voor NOBO werkt VINEX samen met onderzoeksorganisatie Kantar. Kantar meet en registreert het online gedrag binnen een speciaal daarvoor opgezet ‘MediaPanel’. De verzamelde gegevens worden door onze deelnemers en klanten gebruikt voor in- en externe rapportages van online bereiks- en/of kijkcijfers.

HET MEDIAPANEL

Het MediaPanel bestaat uit circa 5.000 personen die expliciet toestemming hebben gegeven voor hun deelname aan het onderzoek. Het MediaPanel vormt een representatieve afspiegeling van de Nederlanders die toegang hebben tot het internet. Inmiddels is dat ongeveer 98% van de Nederlandse huishoudens.

RAPPORTEREN VAN DE GEGEVENS

Het gemeten online (kijk-) gedrag wordt door omgezet naar een beperkte set van gegevens die niet meer te herleiden zijn tot personen of huishoudens en gebruikt voor in- en externe rapportages van online kijk- en bereikscijfers en andere overzichten. Voor een uitgebreide toelichting op de bescherming van gegevens en privacy rond VINEX en NOBO, klik hier.

Deelnemers en afnemers van de data

Bindinc

DPG Media

Erdee Media Groep

Facebook

FD Mediagroep

Hearst Magazines

Marktplaats

NewSkool Media

NPO

Omroep Brabant

RTL Nederland

Mediahuis

Mediahuis Limburg

Mediahuis Noord

nrc media

Roularta Media Nederland

Talpa Radio

Talpa TV

WPG Uitgevers


Mediabureaus aangesloten bij de PMA (Platform MediaAdviesbureaus)